Internationales Teleskoptreffen (ITT), 10. do 13. september 2015

0

V sosednji Avstriji bo tudi letos od 10. do 13. septembra 2015 na Emberger Almu potekalo tradicionalno mednarodno srečanje astronomov – lastnikov teleskopov (Internationales Teleskoptreffen) katerega se udeležijo lastniki teleskopov iz praktično celotne Evrope.

srecanje-astronomov-ITT-avstrija

Panoramski pogled iz Emberger Alma v smeri Slovenije.

Na srečanju imamo tako možnost na enem mestu videti najrazličnejše teleskope in pripomočke, spoznamo pa lahko tudi številne astronomske navdušence. Ker se srečanje odvija na nadmorski višini 1700 metrov pod temnim nebom na svoj račun pridejo tudi tisti, ki radi opazujejo globoko vesolje. Skozi številne velike teleskope je opazovanje globokega vesolja pod temnim nebom povsem nova dogodivščina. Vsako leto med obiskovalci največ zanimanja osvoji velika “Dino” – 75 centimetrski f/4 teleskop na Dobson montaži. Ker se srečanje odvija v neposredni bližini Slovenije (170 kilometrov iz Ljubljane) je to odlična priložnost za obisk tega mednarodnega astronomskega srečanja.

Kakšno nočno nebo lahko doživimo na astronomskem srečanju ITT? Oglejte si spodnji video!

Preberite si kratko poročilo ITT 2014.

Delite na

O avtorju

e-Spika

Mlajša digitalna sestra tiskane revije Spika. Tiskna revija Spika je z vami že od leta 1993, digitalna Spika pa od leta 2013.