Spikino srečanje ljubiteljev astronomije, 2018

Spikino srečanje ljubiteljev astronomije bo potekalo od 14. do 17. septembra 2018 pri Planinskem domu na Kalu! Vstop je prost!

Prijave niso potrebne! Tisti, ki boste z nami ves vikend si v domu rezervirajte ležišče.

Srečanje bo potekalo na idilični lokaciji pri Planinskem domu na Kalu, ki leži na nadmorski višini 946 metrov, skoraj v središču Slovenije (360 stopinjska panorama). Lokacija je dostopna po lepo urejeni asfaltni cesti in lahko rečemo, da je vsem nekako blizu oziroma enako daleč. V domu bo poskrbljeno za hrano, pijačo in prenočišča. Na lokaciji bo dovoljeno šotorjenje in spanje v avtih, ker pa so lahko oktobrske noči že zelo hladne ali pa si želite bolj udobnega bivanja, si vsaj en teden pred srečanjem rezervirajte sobo s klicem na telefon 040 193 199 (Rok). Cena spanja v skupinski sobi je 10 EUR / noč, v manjši sobi pa 18 EUR / noč. Dogovorite se lahko še glede prehrane, cene, itd.
Dom ima tudi oznako družinam prijazna planinska koča, kar je še razlog več, da z vso družino preživite nepozaben astronomski vikend (primerna okolica za hojo, igranje na travniku in igralih …). Za samo izvedbo srečanje imamo na voljo velik, izredno lepo urejen travnik in še srednje velik prostor za predavanja. Na travniku bo za vse teleskoparje na voljo elektrika, na sami lokaciji pa je tudi izredno dober signal mobilnega omrežja (4G ali LTE) za potrebe interneta.

spikino-srecanje-ljubiteljev-astronomije-astrofotografija

Za vse podrobnejše informacije glede srečanja nam lahko pišete na info@astronomska-revija-spika.si ali pokličete na 031 733 225.