GLEJ JIH ZVEZDE! V LETU 2021 BREZPLAČNO pri nakupih nad 500 EUR

GDPR in piškotki

Vaši podatki bodo v dobrih rokah.

Tukaj ste pristali zato, da vas seznanimo, da bomo vaše podatke skrbno hranili in jih varovali v skladu z načeli zakona o varovanju osebnih podatkov – ZVOP in GDPR. Vaš elektronski naslov bomo shranili zgolj z namenom obveščanja o novostihakcijskih ponudbah in aktualnih dogodkih.

Zakon o varovanju osebnih podatkov in evropska uredba GDPR nas zavezuje k skrbnemu varovanju vaših osebnih podatkov in informiranju na kakšen način in koliko časa jih bomo hranili.

Zavezujemo se, da bodo vaši osebni podatki ostali v naših bazah in do njih ne bo dostopal nihče drug, kot le določeni zaposleni ekipe TwinStar, Matej Mihelčič s.p. s sedežem Prežganje 27A, 1000 Ljubljana v nadaljevanju AstroShop Adria. Znotraj ekipe je točno določeno kdo ima dostop do le-teh in na kakšen način jih lahko uporabi. Vaše podatke bomo hranili dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite.

S posredovanjem elektronskega naslova soglašate, da:

AstroShop Adria vaš elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o novostih, akcijskih ponudbah in aktualnih dogodkih. Soglašate, da se lahko iz neobvezujočega sistema kadarkoli izpišete in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo, ki vam je vedno na voljo ali to storite v svojem profilu.

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo v skladu z določbami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov ZVOP in GDPR. Zbranih podatkov brez vašega izrecnega dovoljenja ne bomo posredovali tretjim osebam.

Dodatno pojasnilo:
AstroShop Adria bo elektronske naslove skrbno varoval v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov in jih brez vašega dovoljenja ne bo posredoval tretji osebi. AstroShop Adria za prijavo na elektronske novice in obveščanje o aktualnih akcijskih ponudbah ter dogodkih uporablja sistem predhodne odobritve, kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

PIŠKOTKI

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo. Tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran.

1. Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na napravo uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
  • življenjsko dobo piškotka
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

2. Zakaj se uporabljajo piškotki?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, vpis naslova za dostavo naročila, izbira jezika, …) ne bi bile mogoče brez piškotkov. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Piškotke uporabljamo, da bi izvedeli več o tem, kako uporabljate našo vsebino. To nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta.

3. Shranjevanje piškotkov

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje. Začasni ali sejni piškotki (session cookies) »živijo« od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo shranjeni, tudi ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

4. Vrste piškotkov

  • Lastni piškotki (1st party cookies) so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.
  • Drugi piškotki (3rd party cookies) izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spleteni strani ali merijo promet).

5. Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.
Onemogočanje piškotkov na nivoju brskalnika

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

  • Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer 9
  • Internet Explorer 7 in 8
  • Opera
  • Safari

Piškotke, ki so v uporabi na naši spletni strani, lahko onemogočite po navodilih z namestitvijo posebnega dodatka (Opt-out Browser Add-on). Navodila za njegovo namestitev se nahajajo na naslednji povezavi.

6. Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

OBVEZNI PIŠKOTKI

To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih delovanje spletne strani ne bi bilo mogoče. Uporabniku omogočajo delovanje spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo. Za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

Ime piškotkaNamenČas piškotka
cookie_gdprnakazuje uporabnikovo strinjanje z uporabo piškotkov10 let
cookie_testpreverjanje delovanja piškotkovNe poteče
osCsidvzpostavitev uporabniške sejeČas trajanja seje
PAGING_ITEMS_PER_PAGE, SORT_ORDERizboljšanje funkcionalnosti pogledovČas trajanja seje

ANALITIČNI PIŠKOTKI

Z njimi analiziramo promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo.

Ime piškotkaNamenČas piškotka
cookie_track_allownakazuje uporabnikovo strinjanje z uporabo piškotkov za analitiko10 let
Google Analytics – utmaOmogoča statistiko ogledov strani.2 leti
Google Analytics- utmbOmogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran.30 min
Google Analytics – utmcOmogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmzOmogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.6 mesecev
Google Analytics – utmvOmogoča segmentacijo uporabnikov na strani.2 leti
Google Analytics – gaStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.6 mesecev
Google Analytics – cidStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje6 mesecev

OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

Piškotki omogočajo funkcionalnost, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Brez njih nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

Ime piškotkaNamenČas piškotka
cookie_ads_allownakazuje uporabnikovo strinjanje z uporabo piškotkov za oglaševanje10 let
Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gateZa povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.Ne poteče
Google Analytics – utmaOmogoča statistiko ogledov strani.2 leti
Google Analytics- utmbOmogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran.30 min
Google Analytics – utmcOmogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmzOmogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.6 mesecev
Google Analytics – utmvOmogoča segmentacijo uporabnikov na strani.2 leti
Google Analytics – gaStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.6 mesecev
Google Analytics – cidStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje6 mesecev

PIŠKOTKI DRUŽBENIH OMREŽIJ (IZKUSTVENI PIŠKOTKI)

Piškotki za družbena omrežja, ki omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih in omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

Ime piškotkaNamenČas piškotka
cookie_mat_allownakazuje uporabnikovo strinjanje z uporabo piškotkov za družbena omrežja (izkustveni piškotki)10 let
Twitter – pidZa povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij.2 leti

Uporaba Google Analytics

Ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics, storitev spletnega analitika, ki jo je opravil Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Google Analytics uporablja tudi piškotke, tj. Besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku, in omogočajo analizo uporabe vaše spletne strani. Informacije, ki jih piškotek pridobi glede vaše uporabe te spletne strani, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. IP anonimizacija je aktivirana na naši spletni strani, kar pomeni, da Google vnaprej skrajša vaš IP naslov v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenih državah Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru. Celoten naslov IP se prenese le na Googlov strežnik v ZDA in ga v izjemnih primerih skrajša. V teh izjemnih primerih, v skladu z oddelkom 1. oddelka 1. BDP člen 6, ta obdelava temelji na našem legitimnem interesu za statistično analizo vedenja uporabnikov za namene optimizacije in trženja.

Google bo te podatke uporabil v našem računu, da bi ovrednotil vašo uporabo spletne strani, zbral poročila o dejavnostih spletne strani in nam ponudil dodatne storitve, povezane z uporabo spletnih strani in uporabo interneta kot operaterja spletne strani. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del storitve Google Analytics, ni združen z drugimi podatki od Googla.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z uporabo ustrezne nastavitve v programski opremi brskalnika; vendar vas prosimo, upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti.

Prav tako lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih piškotek pridobi v zvezi z vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP) v Googlu, in obdelavo teh podatkov s strani Google s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik.

Google LLC, s sedežem v ZDA, je certificiran za ameriško-evropski okvir za varstvo podatkov “Privacy Shield”, ki zagotavlja skladnost z ravnijo varstva podatkov, ki se uporablja v EU.
Več informacij o tem, kako se uporabniški podatki uporabljajo v Google Analytics, glejte Google Analytics Data.
Googlov pravilnik o zasebnosti najdete na: Google Privacy Policy

Uporaba orodij za ponovno ciljanje (remarketing)

Na naši spletni strani uporabljamo tudi tehnologijo ponovnega trženja. Ponovno ciljanje uporabljamo za kategoriziranje uporabnikov spletnih strani v skupine uporabnikov. Odvisno od skupine uporabnikov nato obiskovalce spletnih strani naslovimo na druge spletne strani ali v aplikacije z osebnim oglaševanjem glede naših izdelkov in storitev.

V ta namen uporabljamo naslednje izdelke, ki nam jih dobavljajo ponudniki storitev:
Facebook Custom Audience, Facebook Pixel, Uporabniški seznami za Google AdWords in Google Dinamično ponovno trženje.

Facebook Customer Audience in Facebook Pixel

Facebook Custom Audience in Facebook Pixel sta izdelki družbe Facebook Ireland, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland (“Facebook”). Na spletni strani uporabljamo Facebook Pixel iz Facebooka, ki ustvarja neposredno povezavo s strežniki Facebook. Če ste obiskali našo spletno stran, se ta podatek prenese na strežnik Facebook. Facebook te informacije dodeli uporabniški račun Facebook, če imate takšen račun in ste prijavljeni vanj. V primeru obiska drugih spletnih strani, ki tudi uporabljajo Facebook Custom Audience oz. Facebook Pixel, so ti podatki povezani tudi z vašim uporabniškim računom, vendar pa podatka katere strani to so nimamo in ne vidimo kaj ste obiskali. Če nimate Facebook računa oz. vanj niste prijavljeni, potem se to na Facebooku ne zabeleži.

Za več informacij o zaščiti vaše zasebnosti na Facebooku si oglejte informacije o zasebnosti programa Facebook na spletnem mestu www.facebook.com/about/privacy.

Uporabniški seznami Google AdWords in Ponovno trženje v Googlu

Uporabniški seznami Google AdWords in Google Dinamično ponovno trženje so izdelki podjetja Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (»Google«). Na spletni strani uporabljamo slikovno piko Google, ki ustvari neposredno povezavo z Googlovimi strežniki. Če ste obiskali našo stran , se ta podatek prenese na Googlov strežnik. Google te podatke poveže z enim samim ID-jem, ki je shranjen v vaši končni napravi v obliki piškotka ali pa ga nudi vaša končna naprava (“ID oglaševanja” na pametnih telefonih). V primeru obiska drugih spletnih strani, ki uporabljajo Uporabniške sezname Google AdWords oz. Google Dinamično ponovno trženje, so ti tudi povezani z vašim ID-jem. Katere strani ste obiskali mi NE vidimo.

Uporaba Google maps

Na tej spletni strani uporabljamo Google Zemljevide (API), ki jih ponuja Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Google Zemljevidi so spletne storitve, ki prikazujejo interaktivne zemljevide za prikaz geografskih informacij. Storitev se uporablja za prikaz vaše lokacije in olajša dostop do nas. Ko dostopate do podstrani z vdelanim Google Zemljevidom, se podatki o vaši uporabi naše spletne strani (na primer vašega IP-naslova) pošljejo Googlovim strežnikom v ZDA in tam shranijo. To se zgodi ne glede na to, ali ste prijavljeni v uporabniški račun, ki ga je opravil Google, ali nimate uporabniškega računa. Če ste prijavljeni v Google, so vaši podatki neposredno dodeljeni vašemu računu. Če ne želite, da je dodeljena vašemu Googlovemu profilu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti. Google shrani vaše podatke (tudi za uporabnike, ki niso prijavljeni) kot uporabne profile in jih ovrednoti. Vsako takśno vrednotenje se v skladu s členom 6 oddelka 1f GDPR temelji na legitimnem interesu Googla za dajanje osebnega oglaśevanja, trżnih raziskav in / ali oblikovanja na svoji spletni strani na podlagi potreb. Imate pravico, da ugovarjate ustvarjanju teh uporabnih profilov. Če želite uveljaviti to pravico, se morate obrniti na Google. Google LLC, s sedežem v ZDA, ki je certificiran za ameriško-evropski okvir za varstvo podatkov “Privacy Shield”, ki zagotavlja skladnost z ravnijo varstva podatkov, ki se uporablja v EU. Če se ne strinjate, da bodo vaši podatki v prihodnosti poslani Googlu v povezavi z uporabo Google Zemljevidov, lahko v celoti izključite tudi spletno storitev Google Zemljevidi, tako da v brskalniku izklopite aplikacijo JavaScript. Google Zemljevidi in prikaz zemljevida na tej spletni strani se ne more več uporabljati.O Googlovih pogojih uporabe si lahko ogledate na www.google.de/intl/en/policies/terms/regional.