PRAKTIČNO DARILO pri nakupih nad 500 EUR

O trgovini AstroShop Adria

AstroShop Adria

Kdo stoji za trgovino?

AstroShop Adria ni brezosebna trgovina, je trgovina, ki ima ime in priimek.Trgovino z astronomsko opremo AstroShop Adria upravljam Matej Mihelčič, ljubiteljski astronom, ki se nad astronomijo navdušujem že od malih nog. Na svoji astronomski poti sem se srečal z različno astronomsko opremo, kar mi zagotavlja zelo širok spekter znanja, ki ga lahko ponudim vam, ki se odločate za nakup novega teleskopa ali ostale opreme. Na svoji poti sem se srečeval z različnimi vejami amaterske astronomije: od opazovalne astronomije in sistematičnih astronomskih meritev spremenljivk, pa vse do astrofotografije objektov globokega vesolja in visoko ločljive fotografije Lune, Sonca in planetov našega Osončja. Organiziral sem različna astronomska srečanja, tekmovanja, delavnice, predaval sem tudi na mednarodnih astronomskih konferencah. Že vrsto let sodelujem tudi z mednarodnimi proizvajalci astronomske opreme po vsem svetu, tako pri razvoju novih proizvodov kot pri testiranju nove opreme. 

V astronomiji me še danes navdušuje vse, kar je povezano z njo. Danes morda največ časa posvetim  tehnikam fotografiranja vesolja, kjer izzivov ob sodobni opremi nikoli ne zmanjka. Nekaj mojih fotografij vesolja si lahko ogledate v galeriji.

Vedno sem vam dosegljiv na elektronskem naslovu astroshopadria@gmail.com ali na telefonu 031 733 225.

NEKATERE MOJE REFERENCE

Projekt GoChile

Da bo v Čilu na najboljši možni lokaciji za astronomska opazovanja stal slovenski teleskop, je bilo v prvi vrsti potrebno predvsem veliko entuziazma. Projekt sva v celoti zasnovala Andreja Gomboc in Matej Mihelčič in ga ob pomoči nekaterih izjemnih posameznikov iz Slovenije in tujine pripeljala do cilja. 

Več o projektu GoChile.

Astronomska revija Spika

Sodelavec astronomske revije Spika sem že od osnovnošolskih dni. Danes sem urednik Spikine spletne strani in z urednikom Bojanom Kambičem ter ostalimi sodelavci  astronomske revije Spika mesečno ustvarjam vsebine za tiskano izdajo revije, trudim pa se, da čim več zanimivih vsebin uporabnikom ponudimo tudi na digitalnih medijih.

Številni realizirani projekti

V Sloveniji sem pri nakupu pomagal že številnim posameznikom in organizacijam. Poleg same dobave lahko ponudim strokovno svetovanje, montažo nove opreme, individualno uvajanje, kvaliteten servis in tudi napredne individualne delavnice astrofotografije. Nekatere moje fotografije vesolja si lahko ogledate v galeriji