Pravno obvestilo

Izključitev odgovornosti

Spletna stran je vzdrževana z največjo mero skrbnosti in skuša zagotoviti najbolj točno in ažurno vsebino, vendar ne prevzemamo nobenih garancij o njeni točnosti in ažurnosti. Vsebine lahko kadarkoli spreminjamo brez predhodnega obvestila uporabnikov in ne odgovarjam za posledice povzročenih sprememb. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Spletna stran nudi tudi povezave na vrsto drugih spletnih strani in storitev, pri čemer pa ne odgovarjam za njihove splošne pogoje uporabe ali način, s katerim upravljajo s podatki o uporabnikih. Pozivam vas, da na teh spletnih straneh vedno preverite njihove splošne pogoje uporabe. Prav tako ne sprejemam odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in nedostopnosti spletne strani.

Varovanje podatkov

Vsi podatki, ki jih boste uporabniki posredovali preko spletne strani ali na kakšen koli drug način, bodo uporabljeni zgolj v namen, za katerega so posredovani ter zbrani v skladu z veljavno zakonodajo in ne bodo posredovani nobeni tretji osebi ali kako drugače zlorabljeni.

Prijava na e-novice

Ob prijavi na e-novice nam posredujete vaš elektronski naslov, ki ga potrebujemo za izvajanje storitve – pošiljanje sporočil ob novih objavah in mesečnih pregledih objav.

Elektronski naslovi se hranijo v storitvi MailChimp (www.mailchimp.com). S prijavo na e-novice nam dovoljujete, da za poslana elektronska sporočila spremljamo statistiko. Pridobljeni podatki bodo namenjeni izboljšanju izvajanja storitve obveščanja. Storitev MailChimp omogoča spremljanje naslednje statistike: odprta elektronska sporočila in število klikov na posamezne povezave. V kolikor se s tem ne strinjate, imate možnost, da se odjavite od prejemanja e-novic. Odjava od prejemanja e-novic se izvede s klikom na povezavo “Odjava”, ki se nahaja na koncu prejete elektronske pošte.

Zavezujemo se, da bomo vse pridobljene podatke uporabljali izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredoval tretjim osebam. Podatke hranimo v skladu z zakonom in so shranjeni na varnem. Dostop do njih je dovoljen samo pooblaščenim osebam.

Piškotki

Ta stran, kot mnoge druge uporablja za svoje delovanje in izboljševanje uporabniške izkušnje majhne datoteke imenovane piškotki.

Če uporabljate to spletno stran, soglašate z uporabo piškotkov v skladu s tem obvestilom. Če ne soglašate z uporabo piškotkov, jih onemogočite v skladu z navedenimi navodili.

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki jo strežnik shrani na vašem računalniku. V piškotku so shranjene različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete.

Piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, kot so: prijave v sistem, košarice v spletnih trgovinah, prikaz različnih vsebin na spletni strani(video, zemljevid, …), vodenje statistike obiska, podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov.

Kako lahko piškotke v celoti izklopimo?

Spletni brskalniki v večini samodejno sprejmejo piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke tudi izklopimo. Nastavitve za posamezne brskalnike so na voljo na spodnjih povezavah:

Ob izklopu piškotkov, spletna stran ne bo delovala optimalno in nekatere funkcionalnosti so lahko onemogočene. Brskalnik bo tudi po izklopu vseh piškotkov pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Več podatkov o zavrnitvi piškotkov lahko najdete tudi na spletni strani www.aboutcookies.org.