SMART – Mladinski astronomski raziskovalni tabor

Poletne počitnice se nevzdržno bližajo. Bi jih radi preživeli nepozabno? Pridružite se nam!

SMART – Mladinski astronomski raziskovalni tabor je največji astronomski tabor v Sloveniji in eden največjih dogodkov svoje vrste v Evropi. Letos se bo letos odvijal v Ribniški Koči na Pohorju, od petka 25. julija do nedelje 3. avgusta 2014.

Mladinski astronomski raziskovalni tabor je največji astronomski tabor v Sloveniji

SMART je namenjen vsem mladim (dijaki in študentje), ki vas zanimajo astronomija, fizika, tehnika, fotografija, okoljevarstvo in sorodne vede. Delo v skupinah in raziskovalni projekti so prilagojeni predznanju udeležencev, zato ste dobrodošli tako popolni začetniki kot izkušeni opazovalci.

Poleg astronomskih dejavnosti z ogromno paleto najrazličnejše astronomske opreme, tudi letos, za vse, ki vas zanima fotografija, pripravljamo fotografsko delavnico. Seznanili se bomo z osnovami uporabe digitalnih fotoaparatov, pravili kompozicije, triki za lepše fotografije, kaj pomenijo različni gumbi (Tv, A, M, P, EV), kateri aparat ali objektiv je boljši.

Nepozabna astronomska dogodivščina. Slovenski mladinski astronomski tabor - SMART

SMART bodo, kot vedno, dodatno popestrile različne športne dejavnosti ter družabni in neastronomski program.

Podrobnejše informacije o taboru najdete na spletni strani Astronomskega društva Labod, več vtisov iz predhodnih taborov pa na SMART Facebook straneh.

Za vse dodatne informacije in morebitna vprašanja pišite na elektronski naslov smart@adl.si ali pokličite 040 480 383 (Nina, vodja in glavna organizatorka tabora).

Bodi SMART!