Astronomski dnevi v Minicityju

Vabimo vas na neverjetno popotovanje po zvezdnem nebu od petka, 29. maja 17. ure dalje, do nedelje, 31. maja v Minicity! Mesto bo za en dan postalo podobno vesolju, z vesoljsko tehtnico boste lahko preizkusili koliko tehtate na različnih planetih, občudovali v Sloveniji najdene meteorite in potežkali njihove odlitke ter izdelovali komete. Pred Minicityjem (Kako nas najdete?) bomo za vas postavili največji planetarij v Sloveniji, ki vam bo s popolno simulacijo gibanja objektov v vesolju pričaral vesolje na dosegu roke. Čez dan bomo s teleskopi opazovali Sonce, v Luno in planete pa bomo zrli zvečer, zato bomo tako v petek kot v soboto, ko sta najboljša dneva za opazovanje Lune, podaljšali obratovanje kreativnega otroškega mesta do 22. ure zvečer. Ekipa astronomske revije Spika bo v soboto popoldan ter zvečer na posebnem teleskopu demonstrirala fotografiranje Sonca in Lune s posebno planetarno kamero.

planetarij-slovenija
Največji slovenski planetarij si boste lahko ogledali v Minicityju. Foto: Saša Dragoš

Neverjeten izlet po našem Osončju bo za vas pripravilo kreativno otroško mesto Minicity v sodelovanju s Planetarijem, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Astronomsko revijo Spika in Kilometrom.

Cena vstopnic:

  • Otrok od dopolnjenega 1,5 leta naprej (z enim spremljevalcem) – 10,00€*
  • Vsak dodatni odrasli spremljevalec – 5,00€*
  • Otrok s težavi v razvoju (z enim spremljevalcem) – 5,00€**

*Vstopnica krije obisk Minicityja, dodatni program v malem mestu, obisk planetarija ter opazovanje Sonca in Lune s teleskopi.
** Vstopnica krije obisk Minicityja, dodatni program v malem mestu ter opazovanje Sonca in Lune s teleskopi.
Otroci od 0 do 1,5 leta imajo brezplačni vstop v Minicity, vstop v planetarij je dovoljen samo starejšim od 1,5 leta.