Bezplačno! Predavanje Jade Dellinger – Moon Museum

V začetku oktobra pride v Slovenijo preko Ameriške ambasade g. Jade Dellinger direktor Bob Rauschenberg galerije iz Floride. Gospod je cenjena osebnost in izvaja podobna predavanja po celem svetu.  Tokrat pa bomo imeli priložnost v Sloveniji poslušati predstavitev nepoznane plati Apollo XII misije s katero so ameriški umetniki v sodelovanju z raziskovalci na Luno poslali tudi svoje umetnije. Naslednje leto bomo obeležili namreč 50. obletnico prvega pristanka človeka na Luni.

Predavanje bo izvedeno v Centeru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju. Jade je kurator Muzeja o Luni, to je ta skrivna umetniška misija Apollo XII, s katero so priznani ameriški umetniki na prikrit način poslali svoje umetnije na Luno. Predstavljena bo zanimiva zgodba poteka misije Apollo XII in ozadje nastanka umetniških del ter delovanje Bob Rauschenberg galerije. Publiko bo presenetil z žepno razstavo identičnih kopij del poslanih na Luno. Več o dogodku si preberite na spletni strani centra.

Po predstavitvi se bomo sprehodili skozi razstavo. Dogodek je brezplačen, predavanje pa bo potekalo v angleščini. Dogodek bo potekal v  četrtek 11.10. ob 11.30 uri.

Zelo vljudno ste vabljeni, da se dogodka udeležite ali pošljete povabilo vsem, ki bi jih predavanje zanimalo. Gre za javni dogodek in bi bili veseli velikega odziva. Za lažje načrtovanje prosimo, da javite svojo udeležbo oziroma število oseb, ki se bo dogodka udeležila na info@noordungcenter.si.