knjiga z naslovom Solarna astronomija. Knjiga s polnim naslovom Solar Astronomy, Observing, imaging and studying the Sun

Nova knjiga: Solarna astronomija

Na knjižne police je v začetku poletja prišla vsaj meni izredno zanimiva in obsežna knjiga z naslovom Solarna astronomija. Knjiga s polnim naslovom Solar Astronomy, Observing, imaging and studying the Sun je delo štirinajstih francoskih astronomov, takoj pa so jo prevedli tudi v angleščino. Obsežna vsebina je razdeljena na 16 poglavij na 480 straneh, ki vključujejo 1473 vsebinskih slik.

Več informacij o sami knjigi lahko najdemo na http://solar-astronomy-book.com, kjer lahko enostavno opravimo tudi nakup knjige.

Knjiga z naslovom Solarna astronomija, angleško Solar Astronomy, Observing, imaging and studying the Sun.

Solarna astronomija je res čudovita in popolna knjiga za vse, ki jih zanima naša zvezda, še posebej priročna pa je za vse tiste, ki bi radi sodelovali v poglobljenih pustolovščinah raziskovanja in razumevanja Sonca tako, da ga sami opazujejo. Živimo v posebej razburljivem času, ko Sonce preučujemo z velikimi, novimi vesoljskimi in zemeljskimi tehnologijami, ki dajejo spektakularne slike in meritve, te pa izboljšujejo naše razumevanje Sonca in razkrivajo nove pojave na tem očarljivem, dinamičnem fizikalnem laboratoriju, ki se v časovnih intervalih od sekunde pa vse do desetletij nenehno spreminja. Sonce je osnovni model vseh zvezd v vesolju in vir vse energije, ki omogoča življenje na Zemlji.

Knjiga daje široko paleto različnih informacij in znanj za boljše razumevanje, opazovanje in fotografiranje našega Sonca. Ne pozabimo! Sonce se ponovno prebuja! Na njem je vsak dan nekaj novega, zanimivega in ni dneva enakega dnevu. Če ga ne krasi kakšna skupina peg, pa se na njegovem robu gotovo bohoti kakšna veličastna protuberanca.

Opazovanje peg na Soncu je z ustrzeno zaščitno folijo varno in zelo enostavno.
Opazovanje peg na Soncu je z ustrzeno zaščitno folijo varno in zelo enostavno.

Kdor danes želi, lahko Sonce opazuje v različnih valovnih dolžinah z različno velikimi teleskopi. Opazovanje Sonca je, kot se v svojih zapisih pogosto ponavljam, odlično in hvaležno za vse vrste izobraževalnih ustanov. Opazujemo ga lahko v času pouka, sama priprava na opazovanje pa nam vzame zelo malo časa.

Navidez dolgočasno Sonce nas vsaj nekaj naslednjih let zagotovo ne bo pustilo ravnodušne. Ob kvalitetni knjigi pa bomo poleg navdušenja vse skupaj še bolje razumeli, rezultati našega opazovanja bodo boljši, Spikine strani pa bodo krasile še boljše slike.