2. teden astronomije v IDRIJI bo potekal od 6. do 12. maja 2015

Osončje je naša vesoljska domovina. Sestavljajo ga Sonce in osem planetov z lunami ter še na milijone manjših teles, kot so kometi, asteroidi, meteoriti, prašnati delci itd. Veliko zanimivega o tem boste izvedeli na prireditvi 2. TEDEN ASTRONOMIJE, ki se tokrat predstavlja v IDRIJI. Za ogled astronomskih vsebin bo na Mestnem trgu postavljen digitalni planetarij. V Galeriji nad knjižnico si boste lahko ogledali fotografije in kratke filme o telesih Osončja, občudovali v Sloveniji najdene meteorite in potežkali njihove odlitke. Lahko se boste tudi stehtali na planetih Osončja.

Podroben program 2. tedna astronomije si lahko ogledate v PDF dokumentu.

Ob razstavi in planetariju z vodenimi ogledi in predstavitvami za šolske in odrasle skupine vas vabimo na večerna predavanja slovenskih strokovnjakov, delavnice z različnimi poizkusi, zanimiva opazovanja Sonca, planetov in nočnega neba. Predstavili bomo Observatorij Črni Vrh, odkritja in dejavnosti.

Prisrčno vabljeni v Idrijo!

2. TEDEN ASTRONOMIJE, ki se tokrat predstavlja v IDRIJI.

 

VIKEND EKSPERIMENTOV

Ne zamudite! Vzporedno z dogajanjem tedna astronomije bo potekal VIKEND EKSPERIMENTOV – tokrat podaljšan – trajal bo kar od četrtka do nedelje! V duhu mednarodnega leta svetlobe bodo prostovoljci pripravili širok nabor eksperimentov in delavnic na temo svetlobe.