Edini hotel s Starscapes® zvezdnim planetarijem v Evropi

V Four Points by Sheraton Ljubljana, je v četrtek, 17. septembra, 2015, potekala novinarska konferenca na temo opazovanja zvezd in predstavitev novega virtualnega planetarija v hotelu ter astronomski pogled v zvezde za novinarje z Matejem Mihelčičem, spletnim urednikom astronomske Revije Spika.
Four Points Ljubljana v sodelovanju s Starscapes® Artists Illusionists ZIMA ponuja poseben paket prenočitve v sobi z virtualnim planetarijem. Dogodek je z zvezdno obarvanim programom otvorili Aleksander Mežek z Akademikoma.

Four-Points-Sheraton-Ljubljana-Starscapes-zvezdni-planetarij
V pozdravnem nagovoru je direktor hotela Aleksander Valentin izpostavil pomen prilagajanja podjetij z inovativno ponudbo. Opozoril je, da mora imeti podjetje jasno vizijo, za sklepanje poslov pa so najbolj pomembni osebni stiki, ki jih tkemo z našimi gosti. V nadaljevanju sta Nataša in Niki ZIMA predstavila koncept virtualnega planetarija in opisala potek implementacije ter kako so se hudomušne sanje o steklenem stropu v svoji spalnici, skozi katerega bi lahko opazoval nočno nebo, razvile v življenjsko priložnost. Four Points by Sheraton Ljubljana Mons je te sanje spremenil v resničnost in postal edini hotel v Evropi, kjer boste lahko po novem zrli v Starscapes® zvezde vse leto. Virtualni planetarij v hotelu prepričljivo ustvari iluzijo pravega pogleda v nebo, kakršnega lahko še vidimo v jasni temni noči visoko v gorah.

Four-Points-Sheraton-Ljubljana-Starscapes-zvezdni-planetarij2

Prisotni novinarji so ob obisku sobe doživeli nebeški pogled, ki ga zlepa ne bodo pozabili.

V hotelu se zavedamo, da z našim delovanjem vplivamo na naravno okolje, zato spodbujamo akcije za ohranjanje narave. S projektom želimo opozoriti na problem svetlobnega onesnaženja v Sloveniji, zato smo pripravili Novinarsko opazovanje zvezdnega neba z Matejem Mihelčičem, spletnim urednikom astronomske revije Spika. Spoznali smo se z ozvezdji, galaksijami ter problemom svetlobnega onesnaženja.