Fotografirajmo Luno, Sonce, planete, mikro organizme ali oddaljene objekte v naravi s pametnim telefonom.

Časi, ko smo za fotografiranje skozi teleskop ali mikroskop potrebovali drage in zelo nerodne kamere, so za vedno minili! Ste vedeli, da lahko z vašim pametnim telefonom, tistim, ki ga imate v žepu in je z vami vedno in povsod, naredite naravnost čudovite fotografije Lune, Sonca in planetov? Da lahko z vašim pametnim telefonom naredite naravnost fantastične fotografije skozi šolski mikroskop? Da lahko s pametnim telefonom fotografirate ptice in okolico? Danes vam predstavljamo revolucionarno rešitev, ki vam bo Luno, Sonce in planete še bolj približala, ure biologije in kemije pa naredila zanimive kot še nikoli doslej! Predstavljamo univerzalno držalo za praktično vse modele pametnih telefonov (iPhone, Android, itd). Držalo zelo enostavni in hitro namestite na vaš teleskop ali mikroskop in slika svetle Lune, planeta Jupiter, morda mikroskopsko majhnih organizmov ali ptice na veji bo v trenutku na vašem pametnem telefonu. Držalo je odličen pripomoček za šolska in ostala javna astronomska opazovanja, šolske tabore in delavnice, tabornike, lovce, šolske ure kemije in biologije in še bi lahko naštevali.

Slikamo skozi teleskop s pametnim telefonomDržalo je odlično darilo za otroke in vse tiste, ki jih zanima astronomija, kemija, biologija in narava. Univerzalno držalo za vaš pametni telefon lahko kupite v Spikini astronomski trgovini. Kot edini trgovec astronomske opreme v Sloveniji vam ponujamo tudi pomoč pri obdelavi fotografij, ki jih boste naredili z držalom (kupljenim pri nas) in vašim pametnim telefonom!

 

Rezultati fotografiranja z držalom in pametnim telefonom skozi teleskop in mikroskop?

Testni rezultati so pokazali, da je držalo odličen pripomoček za fotografiranje skozi teleskop, mikroskop in spektiv. Držalo se izredno hitro in enostavno namesti, v primerjavi z nekaterimi podobnimi izdelki pa je izredno stabilno in varno za uporabo (pametni telefon je v vseh položajih varno trdno vpet). Omogoča nam fotografijo in snemanje objektov, ki jih vidimo skozi teleskop, mikroskop ali spektiv v resoluciji, ki nam jo omogoča pametni telefon.

Fotografiranje s pametnim telefonom skozi teleskop.
Navdihujoče fotografije Saturna, Jupitra, Lune, Sonca, Marsa in Orionovem meglice M42 skozi teleskop s pametnim telefonom iPhone na držalu. Foto: Andrew Symes, Kanada

Za še boljšo primerjavo si oglejte naravnost čudovit video Lune posnet s telefonom iPhone. Uporabniki pametnih telefonov znamke Apple, ki jih zanima nočna fotografija je na voljo tudi priročna aplikacija NightCap.

Fotografiranje skozi mikroskop s pametnim telefonom.
Fotografije posnete skozi mikroskop na katerega smo namestili držalo s pametnim telefonom iPhone 4s. Foto: Matej Mihelčič

V držalo lahko namestimo pametne telefone dimenzij – širine od 50 do 78 milimetrov ter dolžine od 102 to 138 milimetrov. Držalo s posebnim vijakom pritrdimo na klasične 1.25 inčne okularje hitro, enostavno in varno. Držalo ima posebno mehko ležišče za telefon in je lahko.

teleskop-mikroskop-slinaje-pametnitelefon
Držalo za pametne telefone nameščeno na teleskopu in mikroskopu.