Raziskujmo ozvezdja z daljnogledom 10×50 in daljnogled 10×50

Raziskujmo ozvezdja z daljnogledom 10×50 je vodnik po ozvezdjih našega neba. Če hočemo v neznanem mestu najti določeno ulico, moramo imeti dober načrt, drugače se bomo izgubili. Ta knjiga je načrt neba! V njej so vse »ulice in hiše«, ki jih moramo poznati, vse glavne in stranske poti, po katerih se pride do njih. Kdor bo knjigo predelal, bo na koncu v svojem dnevniku opazovanj nanizal več kot 230 objektov – od dvojnih in spremenljivih zvezd, kopic in meglic pa vse do oddaljenih galaksij.

Raziskujmo ozvezdja z daljnogledom 10×50 in daljnogled 10×50 sta odlično darilo in vse, kar potrebujemo za začetek! Zdaj v kompletu samo 85,00 EUR + poštnina. Pohitite z naročili! Zaloge so omejene! 

Naročite sedaj! Hitro, enostavno in varno.
knjiga-ozvezdja-daljnogled
V prvem delu so preprosto in ilustrativno predstavljene samo osnove astronomskih opazovanj, klasične astronomije in astrofizike. Bralec, ki bi želel vedeti več, bo moral v roke vzeti še kakšno drugo knjigo, ki jih v zadnjem času pri nas ne manjka. Teme v knjigi pokrivajo le področja, ki naj bi jih poznal vsak opazovalec, preden se loti raziskovanja nočnega neba. Če o objektu, ki ga opazujemo, ne vemo nič, se hitro zgodi, da nam ob daljnogledu postane dolgčas. Znanje je tisto, ki poganja domišljijo!

Prvemu delu sledi opis vseh ozvezdij, ki so vidna z naših geografskih širin. Na začetku vsakega ozvezdja je osnovna zvezdna karta, na kratko so opisane najsvetlejše zvezde, bolj podrobno pa dvozvezdja in spremenljivke ter večina nezvezdnih objektov, ki so vidni v daljnogledu 10×50. Ob vsakem opisu je podrobna zvezdna karta z označenimi zvezdami vodnicami. Čeprav se zdi, da je knjiga namenjena začetnikom, pa bodo v njej našli veliko zanimivega in koristnega tudi izkušeni opazovalci.
Astronomija je zares sijajna znanost, amatersko opazovanje neba pa čudovit hobi. Samo pomislimo, kaj vse smo o vesolju zvedeli s tega majhnega koščka sveta na obrobju neke galaksije! In ko prelistavamo knjigo, se šele zavemo, kakšne zanimive stvari si lahko ogledamo z daljnogledom, ki stane le nekaj deset evrov! Iz uvodnika h knjigi Ozvezdja